Porsche wil VW deze herfst overnemen

Porsche rekent erop dat het in de herfst de zaak rond krijgt. Het wachten is op politieke toestemming.

Er moeten eerst namelijk een verlossend woord komen van de EU en van vijftien andere kartelorganisaties. Dan zal Porsche zijn aandeel van 31 procent op meer dan vijftig vergroten. Men denkt dat de diverse toestemmingen er binnen een half jaar zijn en dan gaat het over september of oktober, aldus Financial Times Deutschland. Maar eerder mag ook van Porsche. Nu al zouden Porsche en VW de mogelijkheden van verdergaande samenwerking (op technische niveau) onderzoeken. Het zou bijvoorbeeld gaan om een kleine Porsche suv op basis van de Audi Q5. Ook de nieuwe generaties van de Audi TT en de Porsche Boxster zouden gezamenlijke ontwikkeld kunnen worden. Verder wil Porsche dieselmotoren van Audi gaan gebruiken voor de Cayenne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche wil VW deze herfst overnemen - Automobielmanagement.nl

Porsche wil VW deze herfst overnemen

Porsche rekent erop dat het in de herfst de zaak rond krijgt. Het wachten is op politieke toestemming.

Er moeten eerst namelijk een verlossend woord komen van de EU en van vijftien andere kartelorganisaties. Dan zal Porsche zijn aandeel van 31 procent op meer dan vijftig vergroten. Men denkt dat de diverse toestemmingen er binnen een half jaar zijn en dan gaat het over september of oktober, aldus Financial Times Deutschland. Maar eerder mag ook van Porsche. Nu al zouden Porsche en VW de mogelijkheden van verdergaande samenwerking (op technische niveau) onderzoeken. Het zou bijvoorbeeld gaan om een kleine Porsche suv op basis van de Audi Q5. Ook de nieuwe generaties van de Audi TT en de Porsche Boxster zouden gezamenlijke ontwikkeld kunnen worden. Verder wil Porsche dieselmotoren van Audi gaan gebruiken voor de Cayenne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding