Fiat neemt groot belang in Zastava

De vorige week door de Servische minister Dinkic aangekondigde besprekingen met Fiat over de overname van Zastava hebben hun beslag gekregen.

Alfredo Altavillan, vice-president van de Fiat Group, en Dinkic hebben een accoord ondertekend over de overname door Fiat van zeventig procent van de aandelen van Zastava. De waarde van de investering zou zo’n zevenhonderd miljoen euro bedragen. Servië blijft eigenaar van de resterende dertig procent van de joint-venture. Fiat is van plan om eind 2009 een nieuw model in het A-segment te bouwen in de fabriek van Zastava. De productie zou dan jaarlijks tweehonderdduizend auto’s moeten bedragen. Vanaf 2010 kan er dan ook een nieuwe middenklasser gebouwd worden. De twee autofabrikanten hebben samen al een lange historie: Zastava bouwde destijds de Fiat 500.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat neemt groot belang in Zastava - Automobielmanagement.nl

Fiat neemt groot belang in Zastava

De vorige week door de Servische minister Dinkic aangekondigde besprekingen met Fiat over de overname van Zastava hebben hun beslag gekregen.

Alfredo Altavillan, vice-president van de Fiat Group, en Dinkic hebben een accoord ondertekend over de overname door Fiat van zeventig procent van de aandelen van Zastava. De waarde van de investering zou zo’n zevenhonderd miljoen euro bedragen. Servië blijft eigenaar van de resterende dertig procent van de joint-venture. Fiat is van plan om eind 2009 een nieuw model in het A-segment te bouwen in de fabriek van Zastava. De productie zou dan jaarlijks tweehonderdduizend auto’s moeten bedragen. Vanaf 2010 kan er dan ook een nieuwe middenklasser gebouwd worden. De twee autofabrikanten hebben samen al een lange historie: Zastava bouwde destijds de Fiat 500.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding