Honda boekt records in verkoop, omzet en winst

Voor het achtste jaar op rij boekt Honda een omzetrecord. De omzet in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart 2008 eindigde, is met 8,3 procent toegenomen tot twaalfduizend miljard yen. Dat komt overeen met ruim 75 miljard euro.

De winst van ruim zes miljard euro (+ 11,9 procent) betekent ook een nieuw record. De stijgende verkopen en gunstige valutaontwikkelingen compenseren de hogere verkoopkosten in Noord-Amerika, de hogere prijzen voor grondstoffen, de loonkostenstijgingen en de grotere investeringen in onderzoek en ontwikkeling.   In het afgelopen boekjaar verkocht Honda wereldwijd 3,32 miljoen auto’s, een plus van 7,5 procent. Europa en ook Nederland deden het goed: in 2007 verkocht Honda bijna vierhonderdduizend auto’s in Europa (+ 21,6 procent), waarvan in Nederland ruim 5.800 stuks tegen bijna 4.700 in het jaar ervoor. Voor 2008 legt Honda de lat in Nederland hoog met een verwachting van 7.900 auto’s. Daarbij zijn belangrijke rollen weggelegd voor de nieuwe Accord Sedan en Accord Tourer en voor de Honda Civic Hybrid.   Honda wil in 2008 duizend nieuwe Accords verkopen in Nederland. Gerekend over een compleet boekjaar komt dat neer op vijftienhonderd stuks. Honda verwacht dat zestig procent van de Accord-kopers voor de Tourer kiest. Het percentage diesels ligt naar verwachting rond de veertig procent. Met een aandeel van tegen de 70 procent voert de zakelijke markt de boventoon. Meer hierover in AM nummer 9 van 9 mei.   Honda voorziet een zeer stevige toename van de verkoop van de Civic Hybrid. Van deze auto verkocht Honda het afgelopen jaar in Nederland 1.025 stuks, tegen 415 in het jaar 2006. Voor 2008 verwacht Honda vierduizend exemplaren te verkopen. De toegenomen interesse van het koperspubliek in het milieu, alsmede de fiscale voordelen, spelen hierin een rol.   Het boekjaar 2009 belooft nieuwe recordresultaten voor Honda. Wereldwijd voorziet de fabrikant de verkoop van 10,62 miljoen motorfietsen (+ 13,9 procent), 4,14 miljoen auto’s (+ 5,5 procent) en 6,155 miljoen gemotoriseerde producten (+ 1,6 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honda boekt records in verkoop, omzet en winst - Automobielmanagement.nl

Honda boekt records in verkoop, omzet en winst

Voor het achtste jaar op rij boekt Honda een omzetrecord. De omzet in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart 2008 eindigde, is met 8,3 procent toegenomen tot twaalfduizend miljard yen. Dat komt overeen met ruim 75 miljard euro.

De winst van ruim zes miljard euro (+ 11,9 procent) betekent ook een nieuw record. De stijgende verkopen en gunstige valutaontwikkelingen compenseren de hogere verkoopkosten in Noord-Amerika, de hogere prijzen voor grondstoffen, de loonkostenstijgingen en de grotere investeringen in onderzoek en ontwikkeling.   In het afgelopen boekjaar verkocht Honda wereldwijd 3,32 miljoen auto’s, een plus van 7,5 procent. Europa en ook Nederland deden het goed: in 2007 verkocht Honda bijna vierhonderdduizend auto’s in Europa (+ 21,6 procent), waarvan in Nederland ruim 5.800 stuks tegen bijna 4.700 in het jaar ervoor. Voor 2008 legt Honda de lat in Nederland hoog met een verwachting van 7.900 auto’s. Daarbij zijn belangrijke rollen weggelegd voor de nieuwe Accord Sedan en Accord Tourer en voor de Honda Civic Hybrid.   Honda wil in 2008 duizend nieuwe Accords verkopen in Nederland. Gerekend over een compleet boekjaar komt dat neer op vijftienhonderd stuks. Honda verwacht dat zestig procent van de Accord-kopers voor de Tourer kiest. Het percentage diesels ligt naar verwachting rond de veertig procent. Met een aandeel van tegen de 70 procent voert de zakelijke markt de boventoon. Meer hierover in AM nummer 9 van 9 mei.   Honda voorziet een zeer stevige toename van de verkoop van de Civic Hybrid. Van deze auto verkocht Honda het afgelopen jaar in Nederland 1.025 stuks, tegen 415 in het jaar 2006. Voor 2008 verwacht Honda vierduizend exemplaren te verkopen. De toegenomen interesse van het koperspubliek in het milieu, alsmede de fiscale voordelen, spelen hierin een rol.   Het boekjaar 2009 belooft nieuwe recordresultaten voor Honda. Wereldwijd voorziet de fabrikant de verkoop van 10,62 miljoen motorfietsen (+ 13,9 procent), 4,14 miljoen auto’s (+ 5,5 procent) en 6,155 miljoen gemotoriseerde producten (+ 1,6 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding