Ups en downs bij Mercedes

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de personenautodivisie van Mercedes-Benz Cars 318 duizend auto’s verkocht, een stijging van zeventien procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het is een nieuw record. Bij de vrachtauto’s – tegenwoordig binnen het concern officieel aangeduid als Daimler Trucks – is de afzet echter teruggelopen van dik 119.200 duizend stuks vorig jaar tot 107.700 dit jaar. Oorzaken daarvoor zijn leveringsproblemen van toeleveranciers in Duitsland en de verminderde vraag in de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ups en downs bij Mercedes - Automobielmanagement.nl

Ups en downs bij Mercedes

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de personenautodivisie van Mercedes-Benz Cars 318 duizend auto’s verkocht, een stijging van zeventien procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het is een nieuw record. Bij de vrachtauto’s – tegenwoordig binnen het concern officieel aangeduid als Daimler Trucks – is de afzet echter teruggelopen van dik 119.200 duizend stuks vorig jaar tot 107.700 dit jaar. Oorzaken daarvoor zijn leveringsproblemen van toeleveranciers in Duitsland en de verminderde vraag in de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding