Quandts vangen hoogste dividend in Duitsland

BMW-aandeelhouder Suzanne Klatten-Quandt zal dit jaar opnieuw het hoogste dividend ontvangen van alle Duitse aandeelhouders. Weekblad Die Zeit berekende dat zij 115 miljoen euro krijgt.

Suzanne Klatten bezit onder meer 12,5 procent van de gewone aandelen van BMW. Haar broer Stefan Quandt zou 111 miljoen vangen en haar moeder Johanna Quandt 107 miljoen, samen dus 333 miljoen. De familie Quandt profiteert vooral van het besluit van BMW om dit jaar een groter deel van de winst aan de aandeelhouders uit te betalen, namelijk ruim vijftig procent meer dan vorig jaar. Maar vergeleken met andere concerns betaalt BMW in feite nog steeds weinig aan zijn eigenaren. Gerekend naar de winst (3,1 miljard euro) betaalt de Beierse autofabrikant namelijk maar twintig procent. De familie Quandt staat met het cumulatieve inkomen uit dividend van 333 miljoen euro nog voor de families Porsche en Piëch. De grootaandeelhouders van Porsche Automobil Holding kregen al in januari van dit jaar een dividend van 192 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Quandts vangen hoogste dividend in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Quandts vangen hoogste dividend in Duitsland

BMW-aandeelhouder Suzanne Klatten-Quandt zal dit jaar opnieuw het hoogste dividend ontvangen van alle Duitse aandeelhouders. Weekblad Die Zeit berekende dat zij 115 miljoen euro krijgt.

Suzanne Klatten bezit onder meer 12,5 procent van de gewone aandelen van BMW. Haar broer Stefan Quandt zou 111 miljoen vangen en haar moeder Johanna Quandt 107 miljoen, samen dus 333 miljoen. De familie Quandt profiteert vooral van het besluit van BMW om dit jaar een groter deel van de winst aan de aandeelhouders uit te betalen, namelijk ruim vijftig procent meer dan vorig jaar. Maar vergeleken met andere concerns betaalt BMW in feite nog steeds weinig aan zijn eigenaren. Gerekend naar de winst (3,1 miljard euro) betaalt de Beierse autofabrikant namelijk maar twintig procent. De familie Quandt staat met het cumulatieve inkomen uit dividend van 333 miljoen euro nog voor de families Porsche en Piëch. De grootaandeelhouders van Porsche Automobil Holding kregen al in januari van dit jaar een dividend van 192 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding