Magna Steyr gaat Peugeot 308 RC Z bouwen

De geruchten nemen toe dat Peugeot zijn 308 RC Z zal laten bouwen bij Magna Steyr in Oostenrijk.

In april kondigde Peugeot aan dat de op de IAA van afgelopen september gepresenteerde 308 RC Z concept car inderdaad in productie zal gaan. En sindsdien groeien de geruchten dat de auto gebouwd zal worden bij Magna Steyr. Volgens het blad AutoVisie is het bericht intussen onofficieel bevestigd en Automotive News Europe spreekt van ‘bevestiging van Peugeot-bronnen’. Bij navraag blijkt Peugeot officieel nog niets kwijt te willen: “Het zal nog wel even duren voordat daarover nieuws naar buiten komt,” aldus Pierrette van Harten, directeur communicatie van Peugeot Nederland. Ook de woordvoerder van Magna Steyr geeft nul op het request. De 308 RC Z zal volgend jaar op de IAA autoshow in Frankfurt worden gepresenteerd en wordt begin 2010 op de markt verwacht. Magna Steyr was in de race voor het contract met PSA samen met de Franse carrosseriebouwer Heuliez en het Italiaanse Pininfarina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Magna Steyr gaat Peugeot 308 RC Z bouwen - Automobielmanagement.nl

Magna Steyr gaat Peugeot 308 RC Z bouwen

De geruchten nemen toe dat Peugeot zijn 308 RC Z zal laten bouwen bij Magna Steyr in Oostenrijk.

In april kondigde Peugeot aan dat de op de IAA van afgelopen september gepresenteerde 308 RC Z concept car inderdaad in productie zal gaan. En sindsdien groeien de geruchten dat de auto gebouwd zal worden bij Magna Steyr. Volgens het blad AutoVisie is het bericht intussen onofficieel bevestigd en Automotive News Europe spreekt van ‘bevestiging van Peugeot-bronnen’. Bij navraag blijkt Peugeot officieel nog niets kwijt te willen: “Het zal nog wel even duren voordat daarover nieuws naar buiten komt,” aldus Pierrette van Harten, directeur communicatie van Peugeot Nederland. Ook de woordvoerder van Magna Steyr geeft nul op het request. De 308 RC Z zal volgend jaar op de IAA autoshow in Frankfurt worden gepresenteerd en wordt begin 2010 op de markt verwacht. Magna Steyr was in de race voor het contract met PSA samen met de Franse carrosseriebouwer Heuliez en het Italiaanse Pininfarina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding