Intensievere samenwerking Spyker en Lotus

Spyker Cars en Lotus Cars hebben hun samenwerking uitgebreid. Door nog meer technische kennis te delen, moeten de ontwikkelingskosten voor onderdelen en componenten dalen.

Afgesproken is dat Spyker voortaan onderdelen, accessoires en platforms kan afnemen van Lotus. Ze zijn bestemd voor de nieuwe C8 Aileron. Verder is een conceptovereenkomst gesloten op het gebied van design en ontwikkeling, met het oog op toekomstige modellen van Spyker. De sportwagenfabrikant uit Zeewolde werkt al vier jaar samen met Lotus. Tot nu toe bleef die beperkt tot ontwikkeling van onderdelen. Lotus is voorkeursleverancier bij Spyker van een reeks technische projecten voor de C8 Aileron en de D8 Peking-to-Paris. Op het nieuws spoot de koers van het aandeel Spyker in Amsterdam vanochtend, dinsdag 13 mei, zes procent omhoog, naar 6,35 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Intensievere samenwerking Spyker en Lotus - Automobielmanagement.nl

Intensievere samenwerking Spyker en Lotus

Spyker Cars en Lotus Cars hebben hun samenwerking uitgebreid. Door nog meer technische kennis te delen, moeten de ontwikkelingskosten voor onderdelen en componenten dalen.

Afgesproken is dat Spyker voortaan onderdelen, accessoires en platforms kan afnemen van Lotus. Ze zijn bestemd voor de nieuwe C8 Aileron. Verder is een conceptovereenkomst gesloten op het gebied van design en ontwikkeling, met het oog op toekomstige modellen van Spyker. De sportwagenfabrikant uit Zeewolde werkt al vier jaar samen met Lotus. Tot nu toe bleef die beperkt tot ontwikkeling van onderdelen. Lotus is voorkeursleverancier bij Spyker van een reeks technische projecten voor de C8 Aileron en de D8 Peking-to-Paris. Op het nieuws spoot de koers van het aandeel Spyker in Amsterdam vanochtend, dinsdag 13 mei, zes procent omhoog, naar 6,35 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding