Renault-Nissan gaat goedkope auto bouwen in India

Renault-Nissan en de Indiase Bajaj Group gaan een goedkope auto bouwen. Hij gaat zo’n zestienhonderd euro (2500 dollar) kosten.

De nieuwe auto draagt voorlopig de codenaam ULC en wordt gebouwd in west-India. De jaarproductie moet uiteindelijk 400 duizend exemplaren bedragen Bajaj, de tweede grootste fabrikant van motorfietsen in India, zal een aandeel nemen van vijftig procent in de joint-venture; Nissan en Renault elk 25 procent. India is de belangrijkste markt voor de nieuwe auto, maar export is niet uitgesloten. Renault-Nissan president Carlos Ghosn had de samenwerking vorige herfst al bevestigd. Eerder dit jaar onthulde het Indiase Tata Motor de Nano, een auto die eveneens 2.500 dollar gaat kosten en voor het einde van dit jaar op de markt komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-Nissan gaat goedkope auto bouwen in India - Automobielmanagement.nl

Renault-Nissan gaat goedkope auto bouwen in India

Renault-Nissan en de Indiase Bajaj Group gaan een goedkope auto bouwen. Hij gaat zo’n zestienhonderd euro (2500 dollar) kosten.

De nieuwe auto draagt voorlopig de codenaam ULC en wordt gebouwd in west-India. De jaarproductie moet uiteindelijk 400 duizend exemplaren bedragen Bajaj, de tweede grootste fabrikant van motorfietsen in India, zal een aandeel nemen van vijftig procent in de joint-venture; Nissan en Renault elk 25 procent. India is de belangrijkste markt voor de nieuwe auto, maar export is niet uitgesloten. Renault-Nissan president Carlos Ghosn had de samenwerking vorige herfst al bevestigd. Eerder dit jaar onthulde het Indiase Tata Motor de Nano, een auto die eveneens 2.500 dollar gaat kosten en voor het einde van dit jaar op de markt komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding