‘Spyker aan tafel met Chinese partner’

Spyker Cars is in onderhandeling met enkele Chinese autofabrikanten om hen deel te laten nemen in de vennootschap ‘Spyker of China’.

‘Een sterke Chinese partner zou verdere groei in China mogelijk maken’, bevestigt bestuursvoorzitter Victor Muller tegenover De Telegraaf. Momenteel bezit Spyker nog 51 procent van de aandelen in Spyker of China. De rest is in handen van de Nederlander Martyn Schilte. Muller noemt de Chinese markt ‘verantwoordelijk voor een groot deel van de business van Spyker’. Over de status van de onderhandelingen wil de Spyker-topman nog niet veel kwijt: ‘In China zijn de zaken pas rond als het geld op je rekening staat. Dat is nog niet het geval.’ Om op een andere belangrijke markt voor Spyker (de Amerikaanse) meer geld te verdienen, overweegt de sportwagenbouwer Amerikaanse motoren in haar auto’s te gaan stoppen, zo schrijft de krant verder. Muller zegt momenteel met twee grote motorenfabrikanten te onderhandelen. Door Amerikaanse onderdelen te gebruiken zou Spyker minder last hebben van de zeer zwakke dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Spyker aan tafel met Chinese partner’ - Automobielmanagement.nl

‘Spyker aan tafel met Chinese partner’

Spyker Cars is in onderhandeling met enkele Chinese autofabrikanten om hen deel te laten nemen in de vennootschap ‘Spyker of China’.

‘Een sterke Chinese partner zou verdere groei in China mogelijk maken’, bevestigt bestuursvoorzitter Victor Muller tegenover De Telegraaf. Momenteel bezit Spyker nog 51 procent van de aandelen in Spyker of China. De rest is in handen van de Nederlander Martyn Schilte. Muller noemt de Chinese markt ‘verantwoordelijk voor een groot deel van de business van Spyker’. Over de status van de onderhandelingen wil de Spyker-topman nog niet veel kwijt: ‘In China zijn de zaken pas rond als het geld op je rekening staat. Dat is nog niet het geval.’ Om op een andere belangrijke markt voor Spyker (de Amerikaanse) meer geld te verdienen, overweegt de sportwagenbouwer Amerikaanse motoren in haar auto’s te gaan stoppen, zo schrijft de krant verder. Muller zegt momenteel met twee grote motorenfabrikanten te onderhandelen. Door Amerikaanse onderdelen te gebruiken zou Spyker minder last hebben van de zeer zwakke dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding