Toyota verkoopt een miljoen Priussen

Toyota heeft sinds de introductie alweer elf jaar geleden meer dan een miljoen Priussen verkocht.

De grootste Japanse autofabrikant deelt mee dat de stand eind april op 1.028.000 exemplaren staat. Gezien de grote vraag naar auto’s die op goedkopere brandstof kunnen rijden, heeft Toyota zich nu als doel gesteld meer dan een miljoen Prius auto’s per jaar te verkopen. De autofabrikant hoopt dat aantal al in 2010 te bereiken.   Toyota heeft verder laten weten dat het met zijn staalleveranciers een prijsverhoging van dertig procent heeft afgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota verkoopt een miljoen Priussen - Automobielmanagement.nl

Toyota verkoopt een miljoen Priussen

Toyota heeft sinds de introductie alweer elf jaar geleden meer dan een miljoen Priussen verkocht.

De grootste Japanse autofabrikant deelt mee dat de stand eind april op 1.028.000 exemplaren staat. Gezien de grote vraag naar auto’s die op goedkopere brandstof kunnen rijden, heeft Toyota zich nu als doel gesteld meer dan een miljoen Prius auto’s per jaar te verkopen. De autofabrikant hoopt dat aantal al in 2010 te bereiken.   Toyota heeft verder laten weten dat het met zijn staalleveranciers een prijsverhoging van dertig procent heeft afgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding