Speciale VW-middenklasser voor VS-markt

Het Volkswagenconcern wil zijn positie op de Amerikaanse markt gaan versterken door het ontwikkelen van een middenklasse sedan, speciaal voor de VS.

Het nieuwe model, dat ruwweg dezelfde afmetingen moet krijgen als de Passat, zal dan ook ter plekke worden gebouwd in een nieuwe fabriek. De productie zou in 2010 van start moeten gaan en jaarlijks 250 duizend eenheden omvatten. Voor de locatie van de fabriek komen de staten Alabama, Tennessee en Michigan in aanmerking. Volgens VW-woordvoerder Andreas Meurer heeft het nieuwe model nog geen definitieve typenaam. Wel zal de nieuweling zo’n drieduizend dollar goedkoper moeten worden dan een vergelijkbare Passat. Die besparing moet onder meer worden bereikt door minder verfijnde technieken toe te passen, zoals bijvoorbeeld een simpele achterasconstructie. De definitieve beslissing over het project zal in juli in Wolfsburg worden genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Speciale VW-middenklasser voor VS-markt - Automobielmanagement.nl

Speciale VW-middenklasser voor VS-markt

Het Volkswagenconcern wil zijn positie op de Amerikaanse markt gaan versterken door het ontwikkelen van een middenklasse sedan, speciaal voor de VS.

Het nieuwe model, dat ruwweg dezelfde afmetingen moet krijgen als de Passat, zal dan ook ter plekke worden gebouwd in een nieuwe fabriek. De productie zou in 2010 van start moeten gaan en jaarlijks 250 duizend eenheden omvatten. Voor de locatie van de fabriek komen de staten Alabama, Tennessee en Michigan in aanmerking. Volgens VW-woordvoerder Andreas Meurer heeft het nieuwe model nog geen definitieve typenaam. Wel zal de nieuweling zo’n drieduizend dollar goedkoper moeten worden dan een vergelijkbare Passat. Die besparing moet onder meer worden bereikt door minder verfijnde technieken toe te passen, zoals bijvoorbeeld een simpele achterasconstructie. De definitieve beslissing over het project zal in juli in Wolfsburg worden genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding