VW en MAN willen componentenfabriek in Brazilië

MAN en Volkswagen zijn in onderhandeling over het opzetten van een fabriek in Brazilië.

Eerstgenoemde wil er onder meer motoren en assen gaan vervaardigen ten behoeve van VW’s truckfabriek in Resende. Daarnaast overweegt MAN, bij monde van topman Hakan Samuelson, ter plekke ook eigen trucks te gaan produceren. Dit alles mede omdat MAN in Duitsland tegen de grenzen van zijn productiecapaciteit aanloopt. Het project in Brazilië zou op z’n vroegst in 2010, maar waarschijnlijk nog wat later van start moeten gaan. Voor de middellange termijn heeft VW-baas Martin Winterkorn overigens nog meer plannen wat Brazilië betreft, want hij wil daar ook nauwer met Scania gaan samenwerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW en MAN willen componentenfabriek in Brazilië - Automobielmanagement.nl

VW en MAN willen componentenfabriek in Brazilië

MAN en Volkswagen zijn in onderhandeling over het opzetten van een fabriek in Brazilië.

Eerstgenoemde wil er onder meer motoren en assen gaan vervaardigen ten behoeve van VW’s truckfabriek in Resende. Daarnaast overweegt MAN, bij monde van topman Hakan Samuelson, ter plekke ook eigen trucks te gaan produceren. Dit alles mede omdat MAN in Duitsland tegen de grenzen van zijn productiecapaciteit aanloopt. Het project in Brazilië zou op z’n vroegst in 2010, maar waarschijnlijk nog wat later van start moeten gaan. Voor de middellange termijn heeft VW-baas Martin Winterkorn overigens nog meer plannen wat Brazilië betreft, want hij wil daar ook nauwer met Scania gaan samenwerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding