Lagere productie en bezuinigingen bij Volvo

Ford Motor gaat de productie bij Volvo verlagen om kosten te besparen en verliezen te beperken.

Dat meldden The Wall Street Journal en Automotive News Europe. De verlaging van de productie zou eenderde deel van de werknemers in de Europese fabrieken kunnen treffen en komt bovenop de speculatie dat Ford afstand wil doen van Volvo. Ford heeft verklaard dat het de verkoop van Volvo niet gepland heeft. Maar ceo Mulally wil dat er uiteindelijk wel naar een koper wordt gezocht, volgens ingewijden. Volvo heeft aangekondigd dat het mogelijk zevenhonderd man moet ontslaan door de reductie van het aantal ploegen. Hierover is een interview gepubliceerd met directeur Arp van Volvo op de website van Göteborgs-Posten. Volvo zou de productie in de fabriek in Torslanda tegen eind juni willen terugbrengen van zestig naar 44 auto’s per uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lagere productie en bezuinigingen bij Volvo - Automobielmanagement.nl

Lagere productie en bezuinigingen bij Volvo

Ford Motor gaat de productie bij Volvo verlagen om kosten te besparen en verliezen te beperken.

Dat meldden The Wall Street Journal en Automotive News Europe. De verlaging van de productie zou eenderde deel van de werknemers in de Europese fabrieken kunnen treffen en komt bovenop de speculatie dat Ford afstand wil doen van Volvo. Ford heeft verklaard dat het de verkoop van Volvo niet gepland heeft. Maar ceo Mulally wil dat er uiteindelijk wel naar een koper wordt gezocht, volgens ingewijden. Volvo heeft aangekondigd dat het mogelijk zevenhonderd man moet ontslaan door de reductie van het aantal ploegen. Hierover is een interview gepubliceerd met directeur Arp van Volvo op de website van Göteborgs-Posten. Volvo zou de productie in de fabriek in Torslanda tegen eind juni willen terugbrengen van zestig naar 44 auto’s per uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding