Topman benadrukt zelfstandigheid Volkswagen

Martin Winterkorn, de topman van het Volkswagen-concern, heeft de zelfstandigheid van Volkswagen AG in relatie tot de overname door Porsche benadrukt.

‘Porsche Automobil Holding SE, die het aandeel in Volkswagen beheren zal, treft ook in de toekomst geen operationele beslissingen in het autoconcern Volkswagen’, aldus Winterkorn in het Duitse Handelsblatt. Volgens Winterkorn zal het hart van Volkswagen verder kloppen in Wolfsburg. Het nieuwe Porsche Holding, waarin vooralsnog geen plek is ingeruimd voor Winterkorn, wordt gezien als het toekomstige centrum van de macht van de hele Porsche-VW groep. Winterkorn heeft zich ook tegen een samensmelting van de truckmerken Scania, MAN en Volkswagen gekeerd. Volgens hem is dat niet nodig om synergie-effecten te genereren. ‘We gaan uit drie sterke merken niet één onderneming maken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Topman benadrukt zelfstandigheid Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Topman benadrukt zelfstandigheid Volkswagen

Martin Winterkorn, de topman van het Volkswagen-concern, heeft de zelfstandigheid van Volkswagen AG in relatie tot de overname door Porsche benadrukt.

‘Porsche Automobil Holding SE, die het aandeel in Volkswagen beheren zal, treft ook in de toekomst geen operationele beslissingen in het autoconcern Volkswagen’, aldus Winterkorn in het Duitse Handelsblatt. Volgens Winterkorn zal het hart van Volkswagen verder kloppen in Wolfsburg. Het nieuwe Porsche Holding, waarin vooralsnog geen plek is ingeruimd voor Winterkorn, wordt gezien als het toekomstige centrum van de macht van de hele Porsche-VW groep. Winterkorn heeft zich ook tegen een samensmelting van de truckmerken Scania, MAN en Volkswagen gekeerd. Volgens hem is dat niet nodig om synergie-effecten te genereren. ‘We gaan uit drie sterke merken niet één onderneming maken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding