VW gaat veel diesels verkopen in VS

Dertig procent van de Amerikaanse verkopen van Volkswagen zou tegen 2018 weleens diesels kunnen betreffen.

Dat zei Wolfgang Steiger, de baas van powertrain research van Volkswagen, op het congres van Automotive News in Turijn. De stijgende brandstofprijzen maken de diesel interessanter voor de Amerikanen.   Voordat VW vorig jaar stopte met de verkoop van diesels in Amerika (in verband met de emissieregels) was vijfiten procent van de afzet een diesel. “Dit jaar komen we terug met schone diesels en we zullen onmiddellijk dat aandeel terugpakken” aldus Steiger.   Amerikanen kopen nauwelijks diesels omdat ze denken dat diesels vies zijn en te weinig vermogen leveren. In Europa is ruim 53 procent van de verkochte auto’s uitgerust met een dieselmotor, meldt de koepelorganisatie Acea.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW gaat veel diesels verkopen in VS - Automobielmanagement.nl

VW gaat veel diesels verkopen in VS

Dertig procent van de Amerikaanse verkopen van Volkswagen zou tegen 2018 weleens diesels kunnen betreffen.

Dat zei Wolfgang Steiger, de baas van powertrain research van Volkswagen, op het congres van Automotive News in Turijn. De stijgende brandstofprijzen maken de diesel interessanter voor de Amerikanen.   Voordat VW vorig jaar stopte met de verkoop van diesels in Amerika (in verband met de emissieregels) was vijfiten procent van de afzet een diesel. “Dit jaar komen we terug met schone diesels en we zullen onmiddellijk dat aandeel terugpakken” aldus Steiger.   Amerikanen kopen nauwelijks diesels omdat ze denken dat diesels vies zijn en te weinig vermogen leveren. In Europa is ruim 53 procent van de verkochte auto’s uitgerust met een dieselmotor, meldt de koepelorganisatie Acea.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding