Chrysler zet goedkope benzine in als lokkertje

Het Amerikaanse autobedrijf Chrysler zet een onconventioneel middel in om van zijn onverkoopbare voorraad dorstige auto’s af te komen: goedkope benzine.

Als gevolg van de almaar stijgende benzineprijs laten veel Amerikanen grote, benzineslurpende auto’s massaal links liggen. Kleine, zuinige modellen zijn nu in. Dat berichtte AM al eerder. Onder de slogan ‘Let’s refuel America’ krijgen kopers van een nieuwe Chrysler, Jeep of Dodge, alle drie niet de zuinigste merken, deze maand en begin volgende maand drie jaar lang een fikse korting als zij hun tank volgooien. Tot en met 2011 betalen zij nooit meer dan 2,99 dollar voor een gallon (3,785 liter) benzine. Dat is 79 dollarcent per liter (is ongeveer 51 eurocent). Nu wordt aan de pomp de ‘recordprijs’ van circa 3,68 dollar per gallon gevraagd. Ook als de brandstofprijzen nog verder stijgen, blijft het bedrag van 2,99 dollar gehandhaafd. Hoe hoger het benzineverbruik van een auto, hoe hoger de korting. Wel geldt een maximum. Voor een Jeep Commander bijvoorbeeld stopt de korting als er 2400 gallon (9084 liter) in de tank is verdwenen. Met de actie zegt Chrysler ‘werkende mensen te willen helpen die zich zorgen maken over de volatiliteit van de brandstofprijzen’. Uit een consumentenonderzoek van de autofabrikant blijkt dat 76 procent van de Amerikanen ‘zeer’ tot ‘extreem bezorgd’ is over de brandstofprijzen, meldt De Volkskrant. De verkoop van tot voor kort uiterst populaire pick-up trucks en suv’s daalt de laatste maanden sterk. Amerikanen kiezen steeds meer voor kleinere, zuinigere Europese modellen. Zo zijn de Ford Focus en de kleine Smart een verkoophit. In Europa is Fiat de enige fabrikant die ook stunt met gratis benzine. In Engeland mogen kopers van een Grande Punto voor duizend pond gratis tanken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler zet goedkope benzine in als lokkertje - Automobielmanagement.nl

Chrysler zet goedkope benzine in als lokkertje

Het Amerikaanse autobedrijf Chrysler zet een onconventioneel middel in om van zijn onverkoopbare voorraad dorstige auto’s af te komen: goedkope benzine.

Als gevolg van de almaar stijgende benzineprijs laten veel Amerikanen grote, benzineslurpende auto’s massaal links liggen. Kleine, zuinige modellen zijn nu in. Dat berichtte AM al eerder. Onder de slogan ‘Let’s refuel America’ krijgen kopers van een nieuwe Chrysler, Jeep of Dodge, alle drie niet de zuinigste merken, deze maand en begin volgende maand drie jaar lang een fikse korting als zij hun tank volgooien. Tot en met 2011 betalen zij nooit meer dan 2,99 dollar voor een gallon (3,785 liter) benzine. Dat is 79 dollarcent per liter (is ongeveer 51 eurocent). Nu wordt aan de pomp de ‘recordprijs’ van circa 3,68 dollar per gallon gevraagd. Ook als de brandstofprijzen nog verder stijgen, blijft het bedrag van 2,99 dollar gehandhaafd. Hoe hoger het benzineverbruik van een auto, hoe hoger de korting. Wel geldt een maximum. Voor een Jeep Commander bijvoorbeeld stopt de korting als er 2400 gallon (9084 liter) in de tank is verdwenen. Met de actie zegt Chrysler ‘werkende mensen te willen helpen die zich zorgen maken over de volatiliteit van de brandstofprijzen’. Uit een consumentenonderzoek van de autofabrikant blijkt dat 76 procent van de Amerikanen ‘zeer’ tot ‘extreem bezorgd’ is over de brandstofprijzen, meldt De Volkskrant. De verkoop van tot voor kort uiterst populaire pick-up trucks en suv’s daalt de laatste maanden sterk. Amerikanen kiezen steeds meer voor kleinere, zuinigere Europese modellen. Zo zijn de Ford Focus en de kleine Smart een verkoophit. In Europa is Fiat de enige fabrikant die ook stunt met gratis benzine. In Engeland mogen kopers van een Grande Punto voor duizend pond gratis tanken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding