Fiat bestudeert toevoegen nieuw merk

Fiat overweegt een nieuw merk te introduceren voor zijn nieuwe ‘low-cost’ auto. Die zou in 2011 op de markt moeten komen.

“Als we een ander merk toevoegen, zullen we het zelf ontwikkelen, aldus topman Sergio Marchionne van Fiat op het congres van Automotive News Europe.  “Er is plek voor sterke merken. We bestuderen de zaak en we zullen binnen twaalf maanden een besluit nemen.”   De Braziliaanse tak van Fiat ontwikkelt op dit moment een budgetauto onder de naam project 327 dat vanaf 2011 in de verkoop moet. Hij zal in Europa ongeveer zesduizend euro kosten. Het wordt de opvolger van de Fiat Uno die sinds 1993 al niet meer in Europa wordt verkocht maar nog steeds goed verkoopt in Brazilië.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat bestudeert toevoegen nieuw merk - Automobielmanagement.nl

Fiat bestudeert toevoegen nieuw merk

Fiat overweegt een nieuw merk te introduceren voor zijn nieuwe ‘low-cost’ auto. Die zou in 2011 op de markt moeten komen.

“Als we een ander merk toevoegen, zullen we het zelf ontwikkelen, aldus topman Sergio Marchionne van Fiat op het congres van Automotive News Europe.  “Er is plek voor sterke merken. We bestuderen de zaak en we zullen binnen twaalf maanden een besluit nemen.”   De Braziliaanse tak van Fiat ontwikkelt op dit moment een budgetauto onder de naam project 327 dat vanaf 2011 in de verkoop moet. Hij zal in Europa ongeveer zesduizend euro kosten. Het wordt de opvolger van de Fiat Uno die sinds 1993 al niet meer in Europa wordt verkocht maar nog steeds goed verkoopt in Brazilië.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding