Duitse regering eens over nieuwe Volkswagen-wet

De Duitse bondsregering is het eens geworden over de nieuwe versie van het zogenoemde Volkswagen-wet en houdt vast aan het vetorecht van Niedersachsen. Porsche is er niet blij mee.

De Duitse regering wil vasthouden aan de sterke positie van de deelstaat Niedersachsen in het bestuur van Volkswagen AG bij belangrijke beslissingen. De deelstaat heeft een aandeel van twintig procent in het bestuur en een vetorecht. Dat is niet gebruikelijk en wet is al eerder door de Europese Hof van Justitie onwettig verklaard. Porsche, dat ruim dertig procent van de VW-aandelen heeft en vijftig procent ambieert, wil dat vetorecht van Niedersachsen niet omdat het de bedrijfsvoering zou kunnen belemmeren.

Porsche zegt ‘gelaten vooruit te kijken’ omdat de bondsregering een achterdeurtje op een kier heeft laten staan. Als Europa stappen neemt in verband met deze zaak, zou het vetorecht van Niedersachsen toch nog geschrapt kunnen worden. 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse regering eens over nieuwe Volkswagen-wet - Automobielmanagement.nl

Duitse regering eens over nieuwe Volkswagen-wet

De Duitse bondsregering is het eens geworden over de nieuwe versie van het zogenoemde Volkswagen-wet en houdt vast aan het vetorecht van Niedersachsen. Porsche is er niet blij mee.

De Duitse regering wil vasthouden aan de sterke positie van de deelstaat Niedersachsen in het bestuur van Volkswagen AG bij belangrijke beslissingen. De deelstaat heeft een aandeel van twintig procent in het bestuur en een vetorecht. Dat is niet gebruikelijk en wet is al eerder door de Europese Hof van Justitie onwettig verklaard. Porsche, dat ruim dertig procent van de VW-aandelen heeft en vijftig procent ambieert, wil dat vetorecht van Niedersachsen niet omdat het de bedrijfsvoering zou kunnen belemmeren.

Porsche zegt ‘gelaten vooruit te kijken’ omdat de bondsregering een achterdeurtje op een kier heeft laten staan. Als Europa stappen neemt in verband met deze zaak, zou het vetorecht van Niedersachsen toch nog geschrapt kunnen worden. 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding