Dat was ruim tien procent meer dan in april 2007. Daarmee werden de eigen verwachtingen stevig overtroffen want VW was uitgegaan van een stijging van ongeveer zes procent. Over de periode januari tot en met april werden 1,25 miljoen personenauto’s verkocht, een toename van 8,8 procent ten opzichte van vorig jaar. De landen met de grootste verkoopvolumes voor VW zijn China met 305 duizend stuks (+ 21 procent), Duitsland met 172 duizend (+ 13 procent) en Brazilië met dik 168 duizend (+ 22 procent). In Europa werden in de eerste vier maanden bijna 542 duizend VW’s verkocht; dat is een toename van ruim vier procent. Verdeeld over West- en Oost-Europa waren dat er resp. bijna 489 duizend en 53 duizend. In het westen komt dat neer op een toename van 2,6 procent, terwijl de stijging in het oosten niet minder dan 22,8 procent bedraagt.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding