GM denkt over afstoten Hummer

General Motors gaat de toekomst van Hummer ‘strategisch bekijken’. Daarbij staan alle opties open, inclusief het afstoten van het merk.

Dat heeft GM-topman Rick Wagoner meegedeeld tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. General Motors gaat verder de capaciteit aanpassen aan de gekelderde vraag. Volgens het researchbureau Autodata zijn de verkopen van grote suv’s dit jaar dertig procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

De autofabrikant gaat daarom vier fabrieken sluiten die pick-ups, suv’s en lichte trucks bouwen. Het gaat om twee vestigingen in de VS, een in Canada en een in Mexico. Aan de andere kant komt er een ploegendienst bij in fabrieken die de succesnummers van Chevrolet en Pontiac bouwen. Verder wordt de financiering geregeld voor de productie van de elektrische plug-in Chevrolet Volt die al in 2010 in de verkoop zou kunnen gaan. En verder is ook het licht op groen gezet voor de ontwikkeling van nieuwe modellen voor een reeks GM-merken.

 

GM zal zich verder ook sterk richten op de opkomende markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM denkt over afstoten Hummer - Automobielmanagement.nl

GM denkt over afstoten Hummer

General Motors gaat de toekomst van Hummer ‘strategisch bekijken’. Daarbij staan alle opties open, inclusief het afstoten van het merk.

Dat heeft GM-topman Rick Wagoner meegedeeld tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. General Motors gaat verder de capaciteit aanpassen aan de gekelderde vraag. Volgens het researchbureau Autodata zijn de verkopen van grote suv’s dit jaar dertig procent lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

De autofabrikant gaat daarom vier fabrieken sluiten die pick-ups, suv’s en lichte trucks bouwen. Het gaat om twee vestigingen in de VS, een in Canada en een in Mexico. Aan de andere kant komt er een ploegendienst bij in fabrieken die de succesnummers van Chevrolet en Pontiac bouwen. Verder wordt de financiering geregeld voor de productie van de elektrische plug-in Chevrolet Volt die al in 2010 in de verkoop zou kunnen gaan. En verder is ook het licht op groen gezet voor de ontwikkeling van nieuwe modellen voor een reeks GM-merken.

 

GM zal zich verder ook sterk richten op de opkomende markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding