Twee Mercedes-modellen kregen goud voor de beste productkwaliteit in hun klasse. Bovendien kreeg Mercedes-Benz een onderscheiding voor de beste productiefaciliteit ter wereld. J.D. Power voert jaarlijks een studie uit waarbij klanten die een nieuwe auto hebben gekocht, aangeven in welke mate ze tevreden zijn over hun aankoop.

Mercedes-Benz was dit jaar het enige merk met drie modellen in de toptien: de CLK-, de E-klasse en de S-Klasse. De CLK- en E-Klasse kregen daarbij de hoogst mogelijke (gouden) onderscheiding. Dat betekent dat ze in hun klasse de beste kwaliteit bieden. Overall steeg het merk Mercedes-Benz hierdoor van de vijfde naar de vierde plaats.

Een goede auto begint in een kwalitatief hoogwaardige productiefaciliteit. Ook in dat opzicht was Mercedes-Benz goed voor een topscore. De Mercedes-Benz-fabriek in Sindelfingen (waar de CL-, CLS-, E- en S-Klasse worden geproduceerd) ontving van de J.D. Power de Platinum Award. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan fabrieken waar in alle opzichten werk van de hoogste kwaliteit wordt afgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding