Eerste steen Russische fabriek PSA-Mitsubishi

Vertegenwoordigers van PSA Peugeot Citroën en Mitisubishi Motors hebben de eerste steen gelegd van de fabriek in Kaluga bij Moscou.

De fabriek wordt zeventig procent eigendom van PSA en dertig procent van Mitsubishi. De fabriek zal auto’s produceren in het middensegnment (C) vanaf 2011 voor Peugeot en Citroën en suv’s voor alle drie de merken. De auto’s zijn bestemd voor de Russiche markt. PSA en Mitsubishi werken nu al samen met de suv’s bij Nedcar in Born. De Russische fabriek zal 110 duizend middenklassers plus 50 duizend suv’s per jaar kunnen bouwen. Over een langere periode kan de productie oplopen tot driehonderdduizend.

 

In de fabriek, 180 kilometer ten zuidwesten van Moscou, komen drieduizend mensen te werken. Het betreft een investering van 470 miljoen euro. 

 

 

 

Eerste steen Russische fabriek PSA-Mitsubishi - Automobielmanagement.nl

Eerste steen Russische fabriek PSA-Mitsubishi

Vertegenwoordigers van PSA Peugeot Citroën en Mitisubishi Motors hebben de eerste steen gelegd van de fabriek in Kaluga bij Moscou.

De fabriek wordt zeventig procent eigendom van PSA en dertig procent van Mitsubishi. De fabriek zal auto’s produceren in het middensegnment (C) vanaf 2011 voor Peugeot en Citroën en suv’s voor alle drie de merken. De auto’s zijn bestemd voor de Russiche markt. PSA en Mitsubishi werken nu al samen met de suv’s bij Nedcar in Born. De Russische fabriek zal 110 duizend middenklassers plus 50 duizend suv’s per jaar kunnen bouwen. Over een langere periode kan de productie oplopen tot driehonderdduizend.

 

In de fabriek, 180 kilometer ten zuidwesten van Moscou, komen drieduizend mensen te werken. Het betreft een investering van 470 miljoen euro.