AutoBinck nu officieel importeur Chinese BYD

AutoBinck Holding is de nieuwe importeur van de Chinese autofabrikant BYD voor Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

Op de salon van Genève begin maart verklaarde president Lauret (links op de foto) van Autobinck Holding al dat hij in een vergevorderd stadium was over het BYD-importschap. Gisteren (10 juni) werd op het hoofdkantoor van AutoBinck in Den Haag het contract met Henri Li ondertekend.

BYD (Build Your Dreams) is een snel groeiende autoproducent uit China maar het is ook een van de grootste producenten ter wereld van batterijen en een vooraanstaande fabrikant van it-componenten en mobiele telefoons. Het bedrijf is wereldwijd actief. Een van de belangrijkste nieuwe producten van BYD is een dual mode-systeem, een hybride combinatie van een normale benzinemotor en een elektrische – plug in at home – aandrijving. Op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s speelt BYD een voorname rol. De fabrikant zegt in de komende jaren een complete nieuwe modellijn, te presenteren die ‘volledig is afgestemd’ op de Europese markt.

"We zijn blij en trots dat de AutoBinck Groep nu de importeur van BYD auto’s in Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië is geworden", zegt ceo Henny van Dijk (rechts) van AutoBinck. "BYD is een relatief jong maar zeer dynamisch beursgenoteerd bedrijf. Wij verwachten veel van onze samenwerking. BYD heeft als batterijenproducent een ruime ervaring met hybride en elektrisch aangedreven voertuigen."

BYD heeft autofabrieken in heel China, onder meer in Beijing, Sjanghai, Xi’an en Shenzhen én onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Sjanghai en Shenzhen. Van Dijk: "Het fabricageniveau is hoog en de kwaliteit van de producten van BYD uitstekend. Recente crashtests hebben dit onlangs duidelijk aangetoond. BYD produceert nu jaarlijks 250 duizend eenheden. Door nieuwe investeringen en een kortgeleden geopende fabriek in Pingshan zal dit aantal toenemen."

Het is nog niet bekend wanneer de eerste auto’s van BYD door AutoBinck in Europa worden geïmporteerd. Daarover kan Autobinck pas ‘in een later stadium meer duidelijkheid geven’.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoBinck nu officieel importeur Chinese BYD - Automobielmanagement.nl

AutoBinck nu officieel importeur Chinese BYD

AutoBinck Holding is de nieuwe importeur van de Chinese autofabrikant BYD voor Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

Op de salon van Genève begin maart verklaarde president Lauret (links op de foto) van Autobinck Holding al dat hij in een vergevorderd stadium was over het BYD-importschap. Gisteren (10 juni) werd op het hoofdkantoor van AutoBinck in Den Haag het contract met Henri Li ondertekend.

BYD (Build Your Dreams) is een snel groeiende autoproducent uit China maar het is ook een van de grootste producenten ter wereld van batterijen en een vooraanstaande fabrikant van it-componenten en mobiele telefoons. Het bedrijf is wereldwijd actief. Een van de belangrijkste nieuwe producten van BYD is een dual mode-systeem, een hybride combinatie van een normale benzinemotor en een elektrische – plug in at home – aandrijving. Op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s speelt BYD een voorname rol. De fabrikant zegt in de komende jaren een complete nieuwe modellijn, te presenteren die ‘volledig is afgestemd’ op de Europese markt.

"We zijn blij en trots dat de AutoBinck Groep nu de importeur van BYD auto’s in Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië is geworden", zegt ceo Henny van Dijk (rechts) van AutoBinck. "BYD is een relatief jong maar zeer dynamisch beursgenoteerd bedrijf. Wij verwachten veel van onze samenwerking. BYD heeft als batterijenproducent een ruime ervaring met hybride en elektrisch aangedreven voertuigen."

BYD heeft autofabrieken in heel China, onder meer in Beijing, Sjanghai, Xi’an en Shenzhen én onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Sjanghai en Shenzhen. Van Dijk: "Het fabricageniveau is hoog en de kwaliteit van de producten van BYD uitstekend. Recente crashtests hebben dit onlangs duidelijk aangetoond. BYD produceert nu jaarlijks 250 duizend eenheden. Door nieuwe investeringen en een kortgeleden geopende fabriek in Pingshan zal dit aantal toenemen."

Het is nog niet bekend wanneer de eerste auto’s van BYD door AutoBinck in Europa worden geïmporteerd. Daarover kan Autobinck pas ‘in een later stadium meer duidelijkheid geven’.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding