De iPhone moet in de zogenaamde cradle die je in de middenconsole klemt en dan is hij volledig geïntegreerd met het dashboardscherm en de controllers op het stuur. De aansluiting op de auto-antenne zorgt voor betere ontvangst. En het ding wordt meteen ook opgeladen. Dat opladen is een groot voordeel boven Bluetooth-verbinding overigens. Duur? Niet als je 249 euro weinig vindt.

De cradle is er voor zo’n beetje alle Mercedes-klassen: C, E, CLK, CLS, S, CL, SL, M en R.

De iPhone komt deze zomer officieel in Nederland op de markt. In Duitsland zijn al honderdduizend bellers in het bezit van de dure telefoon. In 2004 was BMW de eerste met integratie voor de iPod, Apple’s muziekspeler.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding