Dat schrijft de Wolfsburger Allgemeine Zeitung vandaag (15 juli) voorafgaand aan de bijeenkomst van de raad van toezicht van Volkswagen. Van enige toenadering zou geen sprake zijn, volgens Osterloh. "Het personeel kun je niet kopen, dat moet je voor je winnen."

 

Porsche en de personeelsvertegenwoordiging van Volkswagen liggen al tijden met elkaar in de clinch. De OR van Volkswagen wil veel meer zeggenschap in de nieuwe raad van toezicht van Porsche Holding SE, de nieuwe moedermaatschappij van Porsche AG en Volkswagen AG.

Porsche heeft momenteel 31 procent van de aandelen en wil in septemner op 36 procent zitten. Uiteindelijk streeft Porsche ernaar meer dan vijfitg procent van de aandelen in handen te krijgen, voor volledige zeggenschap.

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding