Dat meldt het Duitse zakenblad Focus. Daarbij worden bronnen binnen het bedrijf geciteerd, die melden dat topman Dieter Zetsche van Daimler al akkoord is gegaan om te voorkomen dat het bedrijf ten prooi valt aan durfinvesteerders. Het autobedrijf is voor aanvallen van die partijen kwetsbaar geworden omdat de beurskoers flink is gedaald en verder telt Daimler AG maar weinig grootaandeelhouders. Vorige week gingen er geruchten dat hedgefondsen belangstelling hebben in een overname van Daimler. Ook gingen er geluiden dat het Zweedse investeringsfonds Cevian het bedrijf Daimler wil inlijven.

 

Met zo’n vijfhonderd miljard euro is het in 1976 opgerichte ADIA is het grootste hedgefonds ter wereld. De belangrijkste financieringsbron is de Abu Dhabi National Oil Company, die dividend aan ADIA uitkeert.

Intussen is ook Kuwait Investment Authority, geleid door sjeik Badel Al-Saad en de enige grote aandeelhouder van Daimler AG, van plan zijn aandeel in het Duitse bedrijf te vergroten tot 7,6 procent.