Ook met de twee Nederlandse dealers, Kroymans en Munsterhuis, is het contract opgezegd. Of de relatie met beide bedrijven wordt voortgezet, of met slechts één van hen, is nog niet bekend.

Er komt een nieuw regionaal hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Die nieuwe organisatie moet ervoor zorgen dat de distributie efficiënt verloopt, waarbij de regionale kantoren zich moeten toeleggen op de commerciële en technische ondersteuning en aftersales. Het zogenoemde EMEA-hoofdkantoor (Europe Middle East Africa) wordt gevestigd in Maranello en omvat vier regio’s: Zuid-en W est-Europa gebaseerd in Parijs, Centraal-Europa (Wiesbaden), Noord-Europa (Londen) en Midden- en Oost-Afrika, gebaseerd in Dubai.

Omdat de huidige Europese wet waaronder de relatie tussen Ferrari en zijn Europese dealers valt per 31 mei 2010 afloopt, heeft Ferrari alle bestaande contracten opgezegd en zal nieuwe overeenkomsten sluiten om ervoor te zorgen dat het dealernetwerk zal voldoen aan toekomstige Europese regelgeving. De Europese organisatie en het aftersales-netwerk zal onder de loep worden genomen om een uitstekende service te waarborgen.

Intussen is in Oostenrijk de twee officiële dealers de wacht aangezegd, maar bronnen in dat land verwachten dat de overeenkomsten met Ferrari wel zullen worden vernieuwd.

Dat zal niet het geval zal zijn voor zes Duitse dealers. In Duitsland zijn in totaal negentien dealers met 21 faciliteiten en drie aparte servicepunten. Ferrari zegt dat de stappen nodig zijn om de informatielijnen tussen de het hoofdkantoor en de dealers te verbeteren.