Deze bronnen zeggen dat GM al oriënterende besprekingen heeft gevoerd met Deripaska over een mogelijke verkoop van Hummer, al staat de divisie nog niet officieel in de etalage.

Derispaska (40) zou ook geïnteresseerd zijn in de Canadese toeleverancier Magna International, dat betrokken is bij de productie van Hummer, mocht het tot een acquisitie van de GM-divisie komen. De Rus heeft in mei 2007 al een aandeel in Magna gekocht voor anderhalf miljard dollar. Maar volgens Russian Machines is er nooit een voorstel voor de acquisitie van Hummer binnengekomen, "noch zijn we geïnteresseerd in zo’n deal," aldus Russian Machines.

GM, dat de laatste drie jaar een verlies heeft gemaakt van meer dan 51 miljard dollar wil vier miljard vrijmaken door de verkoop van activa en heeft Citibank ingeschakeld de mogelijkheden te bekijken voor Hummer. GM heeft ook verkennende besprekingen gevoerd met Mahindra & Mahindra maar de Indiase autofabrikant wil zelf met een suv en een truck op de Amerikaanse markt komen, zo meldde Reuters al eerder.