Dat meldde auto-, motor und sport. Huber zou het gesprek hebben afgezegd omdat hij geen mogelijkheden ziet te bemiddelen. Het gesprek zou op 10 september plaatsvinden tussen Porsche -baas Wendelin Wiedeking, zijn financiële rechter hand Holger Härter en de voorzitter van de ondernemingsraad Uwe Hück. Van VW-zijde zouden Martin Winterkorn (ceo) en Horst Neumann (hoogste personeelsbaas) deelnemen. Het management van Porsche en Hück betreuren de afzegging en hebben hun bereidwilligheid om tot een compromis te komen benadrukt.

 

Het conflict gaat over het medezeggenschap in de nieuwe Porsche Holding SE. Het gaat met name om het aantal vertegenwoordigers in de raad van commissarissen (raad van toezicht) in de nieuwe holdingmaatschappij. De medewerkers van Volkswagen vinden dat zij daarin onderschikt worden omdat Volkwagen AG 360 duizend medewerkers heeft en Porsche AG maar twaalfduizend. De strijd over deze materie loopt al maanden. OR-voorzitter Osterloh van Volkswagen had zijn deelname al in het midden gelaten nadat zijn uitnodiging aan de heren Wolfgang Porsche (voorzitter rvc Porsche) en Ferdinand Piëch (voorzitter rvc Volkswagen) om deel te nemen aan het overleg, was afgeslagen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding