MF Truckcenter is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van DAF in Zweden en vormt samen met een aantal partners de aftersales-organisatie van het merk in Zweden. De activiteiten van MF Truckcenter worden binnen Koops Furness geïmplementeerd onder de internationale bedrijfswagendivisie CT International en voortgezet onder de naam MF Truckcenter. Deze overname past in de strategie van Koops Furness, aldus het bericht. In nauwe samenwerking met DAF Trucks is vorig jaar gekeken naar uitbreiding van mogelijkheden voor Koops Furness in het buitenland. Na de start in augustus 2007 van CT Finland, betekent de overname van MF Truckcenter een versterking van de DAF bedrijfswagenactiviteiten in Scandinavië. CT International zal door deze overname voor zowel Finland als Zweden de salesactiviteiten gaan verrichten via de bedrijven CT Finland en CT Sweden. MF Truckcenter zal als dochter van CT Sweden opereren.

Voor zowel Zweden als Finland wordt via een aantal eigen aftersales-vestigingen en een aantal servicepartners de serviceverlening georganiseerd en gegarandeerd. Die ligt in lijn met de serviceorganisatie van Cosmo Trucks in Nederland. MF Truckcenter is al jaren DAF-dealer in het zuiden van Zweden. Er worden nu voorbereidingen voor de start van een servicevestiging in het midden van Zweden getroffen, zodat de aftersales-markt in Zweden goed wordt afgedekt. Vanuit een one stop shopping-concept worden het complete DAF leveringsprogramma en alle diensten rond het product aangeboden, aldus Koops Furness. Ceo Aart de Koning van Koops Furness: "De Zweedse markt biedt een potentieel van zo’n zesduizend zware trucks boven 15 ton. Met DAF willen wij naar een marktaandeel van tien procent. Dat is ambitieus maar zeker haalbaar." Koops Furness NV behoort in Nederland tot de grotere automotive ondernemingen.

De kernactiviteiten zijn ondergebracht in vijf divisies: Cosmo Trucks (bedrijfswagens), Koops Furness Trucks (bedrijfswagens), Koops Furness Auto (personenauto’s), Koops Furness Lease (leasing) en CT International (internationale activiteiten). Koops Furness realiseert een omzet van 463 miljoen euro (2007). De internationale bedrijfswagenactiviteiten van Koops Furness zijn ondergebracht in CT International. CT Finland verzorgt voor DAF in heel Finland de verkoopactiviteiten en door middel van een aantal servicepartners en twee eigen servicevestigingen (Helsinki en Lappeenranta) worden de aftersales-activiteiten georganiseerd. MF Truckcenter vertegenwoordigt vanuit Markaryd de verkoop en aftersales-activiteiten voor DAF in Zweden met een aantal servicepartners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding