Volgens Fiat is het niet uitgesloten dat de autoverkopen tot twintig procent lager uitkomen. Desalniettemin draaide Fiat in het afgelopen kwartaal uitstekend. De omzet ging met 3,2 procent omhoog naar 14,3 miljard terwijl de nettowinst met 3,1 procent toenam naar 468 miljoen.

 

De tractorendivisie CNH, die een sterke vraag uit de landbouwwereld kent, leverde dit keer de grootste winstbijdrage. Over de eerste negen maanden van dit jaar ligt de winst nu op 1,541 miljard euro, dat is 5,7 procent meer dan in 2007. ”Maar de gebeurtenissen die we in de loop van het laatste kwartaal meemaakten, hebben de kwaliteit van de marktomstandigheden grondig gewijzigd. Wij verwachten dat we tot zeker het eerste kwartaal van 2009 met zeer sterke fluctuaties zullen blijven kampen,” stelt Fiat.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding