De beslissing daartoe is kort tevoren genomen. Bosch-medewerkers zouden er financieel niet op achteruit gaan omdat ze onlangs nog overuren hebben gedraaid. In de Bosch-fabriek in Reutlingen worden inspuitpompen voor diesels gemaakt.

 

Mercedes had al eerder aangekondigd de productie te verminderen en intussen heeft ook BMW een produktiestop ingesteld. Vanaf afgelopen maandag staan de lopende banden in de fabriek in Leipzig tot men met donderdag stil. Daardoor worden 2,8 duizend auto’s minder gebouwd. Het gaat om vier modellen van de 3-Serie en de 1-Serie. De 2,6 duizend werknemers ondervinden hiervan geen nadeel, want de arbeidstijd wordt verrekend met meeruren.

 

De drie divisies van BMW (Rolls-Royce, Mini en BMW) verkochten samen in september ruim 120 duizend auto’s ofwel 14,6 procent minder. Voor het overgrote deel had dit betrekking op de Amerika, de belangrijkste markt van BMW. BMW had al eerder gemeld dat dit jaar 25 duizend auto’s minder gebouwd zullen worden dan aanvankelijk de bedoeling was.