De overheidssteun willen de merken besteden om de voorraad aan te vullen zodat toeleveranciers kunnen blijven draaien. Ook wordt het geld geïnvesteerd om de CO2-uitstoot omlaag te brengen en om de vraag naar Jaguars en Land Rovers weer op gang te brengen.

De geruchten dat Jaguar en Land Rover om een miljard pond steun hebben gevraagd worden door het concern ontkend. Er zouden alleen gesprekken zijn met de Engelse regering ‘om steun te winnen’.
"De autobranche zit in ongekend zwaar vaarwater door de kredietcrisis. We houden de regering op de hoogte van wat de gevolgen voor ons zijn,"  aldus een woordvoerder van de merken in Financial Times. De twee luxemerken zitten in de hoek waar de hardste klappen vallen.
Jaguar en Land Rover zijn sinds maart van dit jaar in handen van het Indiase Tata. Dat kocht de merken voor 2,3 miljard dollar van Ford. Sindsdien zijn de verkopen alleen nog maar omlaag gegaan. Dit jaar zijn bij de merken al zeshonderd banen verdwenen; dat is gebeurd zonder gedwongen ontslagen. Jaguar en Land Rover hebben in Groot- Brittannië drie fabrieken in Halewood, Castle Bromwich en Solihull vijftienduizend mensen in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding