Het is een onderdeel van de acties die GM onderneemt om vier miljard dollar in de kas te krijgen. Bij d everkoop zou het kunnen gaan om de kantoren van Saab in Zweden en om het hoofdkantoor van Vauxhaal in Luton (Engeland). Het gaat niet om fabrieken.

General Motors moet aan cash komen omdat het anders voor het eind van het jaar zal omvallen. Het bedrijf wil bijvoorbeeld het Renaissance Center, zijn hoofdkantoor in Detroit, verkopen en dat huren. GM heeft ook Hummer ind e etalage gezet, een transmissiefabriekmin Straatsburg en zijn onderdelenfabrikant AC Delco.
Carl-Peter Forster, de chef van GM Europe, heeft deze week aan het Europese personeel laten weten dat hij tien procent in de kosten wil snijden. Dat zou niet noodzakelijkerwijs tot ontslagen hoeven te leiden. Verder is de rem gezet op het reizen van medewerkers, heeft men de salarissen en bonussen bevroren, zijn niet essentiële kosten geschrapt, investeringen teruggebracht en is de productie verlaagd.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding