De autindustrie heeft te maken met twee grote uitdagingen, namelijk de financiële problemen dootr de kredietcrisis en een grootschalige omschakeling naar schonere auto’s. "In dit verband is een effectieve dialoog met de Europese Commissie en de verschillende regeringen belangrijker dan ooit", aldus Ghosn. Hij vindt het belangrijk dat Acea doorgaat met het uitspreken van een ‘duidelijk, krachtig, gezamenlijk standpunt’.
De mannetjesputter Carlos Ghosn (Brazilië) kwam in 1978 bij Michelin. Hij klom snel op in de organisatie en vertrok in 1990 naar Renault om er in 1996 executive vice president te worden. Hij werd chief operating officer van Nissan Motor in 1999 en de ceo in 2001. Sinds mei 2005 is Ghosn de grote baas van Renault en van alliantiepartner Nissan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding