Er staat een advertentie op eBay. De donkerblauwe auto moet honderdduizend dollar opleveren. Dat is aanzienlijk meer dan de auto normaal gesproken waard is. Gisteren was het hoogste bod al ruim 120 duizend dollar. Steve Hall kocht de donkerblauwe auto met navigatie, grijs leer binnenin en zonnedak in februari 2008 van de dealer, Park Plaza Dodge in Forest Park, Illinois, waar Obama hem inruilde. Hall maakte er een hele website omheen: http://www.obamas300c.com..
Obama reed de Chrysler – hij had ‘m vier jaar en er staat maar 21 duizend mijl op de teller – in 2007 van de hand om een voorbeeld te stellen. Hij zei ook, in die zomer van 2007, dat ‘autofabrikanten geen auto’s maken die klanten graag willen hebben’. Obama doelde op zuinige milieuvriendelijke auto’s. Hij kreeg ook veel commentaar op zijn auto tijdens zijn verkiezingscampagne. Voor dagelijks gebruik schafte hij een andere auto aan, een politiek correcte Ford Escape Hybrid. Maar de nieuwe presidents-Cadillac die nu voor hem wordt gebouwd door General Motors, als het bedrijf althans blijft bestaan, is pas echt een gas guzzler te noemen met zijn verbruik van 1 op 3,5. Dat komt door het extra gewicht dat allerlei veiligheidsfeatures in de schaal leggen: een body van staal, aluminium en titanium en twaalf centimeter dikke ramen.
Bieden? Zie de advertentie op e-Bay.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding