Dit is de oplossing van een van de problemen die er zijn tussen Porsche en Volkswagen, in het kader van de plannen tot overname. Bernd Osterloh is de voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Volkswagen AG en hij strijdt al geruime tijd voor meer zeggenschap van de VW-werknemers in de ondernemingsraad van de nieuwe Porsche Automobil Holding.
Hij heeft altijd beweerd dat er twee klassen ontstaan waarin de twaalfduizend Porsche-medewerkers meer te vertellen hebben dan de 360 duizend medewerkers van VW. In de nieuwe holdingondernemingsraad komen twintig vertegenwoordigers van zowel Porsche als van Volkswagen. maar de stemmen van VW-medewerkers zullen zwaarder wegen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding