Hte besluit een is een onderdeel van een afspraak met banken van zijn crediteuren, aan wij het bedrijf een schuld heeft van bijna zeshonderd miljoen euro, zo meldt Financial Times. Het bedrijf heeft verklaard dat het drie banken zal aanwijzen die die bezig moeten houden met de verkoop. Pininfarina vecht om de gevolgen van de kredietcrisis te overleven.

De toekomst van Pininfarina is al onzeker sinds de dood van Andrea Pininfarina in augustus van vorig jaar. Hij was de kleinzoon van Battista ‘Pinin’ Farina.
De aandelen van het bedrijf zijn in 2008 sterk in waarde gedaald (met 67 procent) waardoor het bedrijf een marktwaarde heeft van 36 miljoen euro. De schulden bedroegen eind november al 598 miljoen euro. Daarvan is 555 miljoen onderdeel van een herstructureringsafspraak die is gemaakt met een consortium van banken. De familie moet volgens schattingen ongeveer 180 miljoen euro bijdragen aan de schulden.
Pininfarina maakte in 2007 een verlies van 117 miljoen op een omzet van 713 miljoen euro.
Zie ook: Drie geldschieters voor Pininfarina    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding