Japanners overwegen afblazen Tokyo Motor Show

De associatie van Japanse autofabrikanten JAMA overweegt de Tokyo Motor Show af te blazen omdat te weinig automerken willen meedoen.

Dat melden diverse bronnen. Volgens JAMA zouden veel merken de deadline voor inschrijving hebben laten voorbijgaan, de Duitse en Japanse merken hebben wél hun deelname bevestigd. De associatie wil niet zeggen welke merken de inschrijving hebben gemist maar ‘verwelkomt laatkomers’. Het officiële standpunt is dat men de show wil laten doorgaan maar er gaan ook stemmen op die zeggen dat de show moet worden afgeblazen vanwege de slechte omstandigheden. "We denken dat de show een symbool van industriële voorspoed is. We moeten laten zien dat onze industrie gezond is", citeert men Toshihiro Iwatake, de voorzitter van JAMA. Die wil liever een kleine show houden dan geen.
Volgende maand wordt de beslissing over het al dan niet doorgaan genomen. De Tokyo Motor Show staat gepland voor 21 oktober tot 8 november 2009 onder het thema ‘Fun driving for us, eco driving for earth’.

Zie ook: Peiling onder lezers AM Update: AutoRAI beter afgelasten 

Zie ook: Dertien merken niet naar AutoRAI

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Japanners overwegen afblazen Tokyo Motor Show - Automobielmanagement.nl

Japanners overwegen afblazen Tokyo Motor Show

De associatie van Japanse autofabrikanten JAMA overweegt de Tokyo Motor Show af te blazen omdat te weinig automerken willen meedoen.

Dat melden diverse bronnen. Volgens JAMA zouden veel merken de deadline voor inschrijving hebben laten voorbijgaan, de Duitse en Japanse merken hebben wél hun deelname bevestigd. De associatie wil niet zeggen welke merken de inschrijving hebben gemist maar ‘verwelkomt laatkomers’. Het officiële standpunt is dat men de show wil laten doorgaan maar er gaan ook stemmen op die zeggen dat de show moet worden afgeblazen vanwege de slechte omstandigheden. "We denken dat de show een symbool van industriële voorspoed is. We moeten laten zien dat onze industrie gezond is", citeert men Toshihiro Iwatake, de voorzitter van JAMA. Die wil liever een kleine show houden dan geen.
Volgende maand wordt de beslissing over het al dan niet doorgaan genomen. De Tokyo Motor Show staat gepland voor 21 oktober tot 8 november 2009 onder het thema ‘Fun driving for us, eco driving for earth’.

Zie ook: Peiling onder lezers AM Update: AutoRAI beter afgelasten 

Zie ook: Dertien merken niet naar AutoRAI

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding