Nemen Renault en Magna samen Chrysler over?

Chrysler is in gesprek met autofabrikant Renault-Nissan en toeleverancier Magna International over het verkopen van enkele belangrijke bedrijfsonderdelen. Dat meldt persbureau Reuters, dat anonieme bronnen citeert.

Magna heeft onlangs een voormalige chief operating officer van Chrysler in de arm genomen, te weten Wolfgang Bernhard (foto). Zijn terugkeer in de autobranche is voeding voor speculanten, citeert De Telegraaf Reuters.

Bernhard is een keiharde saneerder. Magna was eerder in de race om Chrysler in te lijven. Toen DaimlerChrysler in 2007 aankondigde de Amerikaanse autoreus uit te zwaaien, voerde Magna overnamegesprekken met de Duitsers. Maar dat ging toen niet door. De huidige Chrysler-eigenaar Cerberus Capital Management nam uiteindelijk het autoconcern voor meer dan tachtig procent over.
Voor Renault-Nissan kunnen enkele bedrijfsonderdelen van de Amerikaanse autobouwer, zoals Jeep, een nieuwe springplank vormen voor uitbreiding van de aanwezigheid op de Amerikaanse markt. Carlos Ghosn, topman van Renault-Nissan, liet eerder weten dit jaar geen overnames te zullen doen.

Nemen Renault en Magna samen Chrysler over? - Automobielmanagement.nl

Nemen Renault en Magna samen Chrysler over?

Chrysler is in gesprek met autofabrikant Renault-Nissan en toeleverancier Magna International over het verkopen van enkele belangrijke bedrijfsonderdelen. Dat meldt persbureau Reuters, dat anonieme bronnen citeert.

Magna heeft onlangs een voormalige chief operating officer van Chrysler in de arm genomen, te weten Wolfgang Bernhard (foto). Zijn terugkeer in de autobranche is voeding voor speculanten, citeert De Telegraaf Reuters.

Bernhard is een keiharde saneerder. Magna was eerder in de race om Chrysler in te lijven. Toen DaimlerChrysler in 2007 aankondigde de Amerikaanse autoreus uit te zwaaien, voerde Magna overnamegesprekken met de Duitsers. Maar dat ging toen niet door. De huidige Chrysler-eigenaar Cerberus Capital Management nam uiteindelijk het autoconcern voor meer dan tachtig procent over.
Voor Renault-Nissan kunnen enkele bedrijfsonderdelen van de Amerikaanse autobouwer, zoals Jeep, een nieuwe springplank vormen voor uitbreiding van de aanwezigheid op de Amerikaanse markt. Carlos Ghosn, topman van Renault-Nissan, liet eerder weten dit jaar geen overnames te zullen doen.