Dat meldt het Engelstalige Automotive News Europe. Volgens Marchionne is de reorganisatie van Chrysler een ‘mission impossible’ als niet alle betrokken aandeelhouders elkaar in voldoende mate tegemoet komen. Chrysler is niet beursgenoteerd en publiceert geen jaarcijfers. Maar het bedrijf zou voor ongeveer negen miljard dollaar bij banken in het krijt staan. De bedoeling is dat die schulden worden omgezet in aandelen, voordat Fiat 35 procent van het totaal krijgt. Chrysler krijgt in ruil daarvoor toegang tot platforms en powertrains van Fiat.
Fiat is nu bezig met het zogenoemde due diligence boekenonderzoek bij Chrysler. Dat zou eind van deze maand afgerond moeten zijn. Fiat verwacht de definitieve overeenkomst te kunnen tekenen voor 30 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding