Duitse autofabrikanten wellicht niet meer naar Detroit

Er is grote kans dat de autoshow in Detroit (NAIAS = North American International Auto Show) het volgend jaar zonder de Duitse autofabrikanten zal moeten stellen.

Na afloop van de mediadagen van de 2009-show die deze maand is gehouden, zijn vertegenwoordigers van BMW, Mercedes, Audi en Volkswagen bij elkaar gekomen om zich te beraden over de mogelijke (unanieme) afwezigheid volgend jaar in Detroit.
Dit meldde een bron binnen één van de fabrikanten. Ook al is er nog geen sprake van een besluit, is het intussen wél duidelijk dat de autotentoonstelling in Los Angeles van meer belang is geworden sinds enkele jaren geleden ook nog eens de datum van de show van januari naar november is verplaatst. Daardoor kunnen in LA alle nieuwe modellen van het jaar erop worden geshowd. In Amerika worden die modellen immers al in de periode eind augustus/september/oktober aan de pers voorgesteld. Bovendien komt bij de Duitse merken maar een fractie van de totale verkopen in Amerika voor rekening van de staat Michigan (Detroit).
Mochten de Duitsers besluiten niet naar Detroit te gaan, zal de show in Motown zijn Internationale status mogelijk verliezen, aangezien deze maand al meerdere internationale merken ontbraken, zoals Porsche en Nissan. Mochten Toyota en Honda wel komen, dan rechtvaardigt dat evenmin een internationale status omdat beide fabrikanten met een groot aantal fabrieken in Amerika als nationaal kunnen worden aangemerkt.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse autofabrikanten wellicht niet meer naar Detroit - Automobielmanagement.nl

Duitse autofabrikanten wellicht niet meer naar Detroit

Er is grote kans dat de autoshow in Detroit (NAIAS = North American International Auto Show) het volgend jaar zonder de Duitse autofabrikanten zal moeten stellen.

Na afloop van de mediadagen van de 2009-show die deze maand is gehouden, zijn vertegenwoordigers van BMW, Mercedes, Audi en Volkswagen bij elkaar gekomen om zich te beraden over de mogelijke (unanieme) afwezigheid volgend jaar in Detroit.
Dit meldde een bron binnen één van de fabrikanten. Ook al is er nog geen sprake van een besluit, is het intussen wél duidelijk dat de autotentoonstelling in Los Angeles van meer belang is geworden sinds enkele jaren geleden ook nog eens de datum van de show van januari naar november is verplaatst. Daardoor kunnen in LA alle nieuwe modellen van het jaar erop worden geshowd. In Amerika worden die modellen immers al in de periode eind augustus/september/oktober aan de pers voorgesteld. Bovendien komt bij de Duitse merken maar een fractie van de totale verkopen in Amerika voor rekening van de staat Michigan (Detroit).
Mochten de Duitsers besluiten niet naar Detroit te gaan, zal de show in Motown zijn Internationale status mogelijk verliezen, aangezien deze maand al meerdere internationale merken ontbraken, zoals Porsche en Nissan. Mochten Toyota en Honda wel komen, dan rechtvaardigt dat evenmin een internationale status omdat beide fabrikanten met een groot aantal fabrieken in Amerika als nationaal kunnen worden aangemerkt.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding