De schatrijke sportwagenfabrikant heeft in het afgelopen halve jaar ongeveer 34 duizend auto’s verkocht, 27 procent minder auto’s. Dat liet het bedrijf weten op de jaarvergadering op vrijdag 30 januari. Topman Wiedeking denkt dat de operationele winst waarschijnlijk ook in dezelfde orde van grootte omlaag is gegaan in de afgelopen periode augustus tot en met januari. De omzet ging met veertien procent omlaag tot ongeveer drie miljard euro en Porsche kondigde verder aan wegens de crisis bezuinigingen te zullen doorvoeren die de kosten met honderd miljoen euro moeten verlagen. Ook wordt de productie ingekrompen. Porsche legt zijn belangrijkste fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen negentien dagen stil in aanloop naar de zomervakantie. In december werd de productie daar al elf dagen onderbroken. Er werden 16,6 duizend Cayennes geproduceerd tegen 20,6 duizend in dezelfde periode een jaar eerder. De afzet van de 911 daalde van 16,3 duizend auto’s tot 13,5 duizend stuks. Van de Boxster/Cayman werden 3,9 duizend eenheden afgeleverd in plaats van 8,9 duizend exemplaren.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding