De Ford-transmissieplant werd in 1972 geopend. Sindsdien werden er zeventien miljoen transmissies geproduceerd. Ford besloot de fabriek af te stoten naar aanleiding van het inzakken van zijn grootste markt (Noord-Amerika) en van het feit dat technologische vooruitgang in dergelijke transmissies de vraag hebben opgeroepen of het nog nuttig zou zijn ze in Frankrijk te bouwen.
HZ is een Frans bedrijf dat al eigenaar is van een fabriek voor de vervaardiging van gesmede onderdelen in de buurt van Metz. De voorgenomen verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door de ondernemingsraad en onderhevig is aan de normale overheidsprocedures, zou eind april zijn beslag kunnen vinden. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.
De verkoop zal geen ontslagen ten gevolge hebben in de fabriek en HZ Holding zal tussen nu en 2013 ruim tweehonderd miljoen euro investeren voor zes nieuwe projecten, inclusief die voor duurzame energie. Een van de projectpartners van HZ is de Duitse toeleverancier Johann Hay Automobiltechnik, met wie HZ al een samenwerkingsverband heeft. President-directeur général van HZ Holding zei trots te zijn op het voortzetten van de productie voor Ford. Ford zal nauw samenwerken me HZ om nieuwe klanten te vinden voor de in Bordeaux vervaardigde transmissies. De verkoop heeft geen invloed op de Getrag-Ford joint-venture voor de fabriek voor handgeschakelde versnellingsbakken in Bordeaux.