In totaal werden slechts 958.500 auto’s verkocht, het laagste niveau in twintig jaar. Opvallend is dat de verkopen in Oost-Europese landen nog sterker zijn ingezakt dan die in West-Europa.

Voor ons land komt Acea op een terugloop met iets meer dan vijftien procent. Verreweg de grootste klap valt in het failliete IJsland waar afgelopen maand nog maar twaalf procent van het aantal auto’s werd verkocht van de eerste maand van 2008. In Ierland zijn de verkopen met twee derde gedaald, terwijl Spanje en Portugal een klap van meer dan veertig procent moeten incasseren. In Oost-Europa gingen de verkopen in Hongarije en Roemenie met meer dan de helft achteruit. Van de grote landen doet Frankrijk het ’t beste, met een min van een kleine acht procent. Duitsland komt op een min van ruim veertien procent terwijl het al zwaar in een recessie verkerende Groot-Brittannie meer dan dertig procent zit. 
Bij de merken doen Saab, Lexus, Chrysler en Jaguar de slechtste zaken: ze hebben nog maar de helft van het aantal auto’s van een jaar geleden aan de man weten te brengen. In dezelfde categorie zit nu ook MINI, met een min van meer dan 47 procent. Redelijk goed gaat het met Audi, Alfa Romeo en Dacia. Maar dat zijn dan ook de enige drie merken die de schade tot onder de tien procent hebben weten te beperken.

De Acea meldde eind vorig jaar al stevige teruggang op de diverse internationale markten.