Het is voor het eerst in 25 jaar dat VW in meerdere fabrieken werktijdverkorting invoert. Ongeveer 61 duizend van de 91 duizend werknemers in de Duitse fabrieken van Volkswagen worden geraakt door de maatregel. De grootste autofabrikant van Europa legt het werk in zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg stil, net als bij de locaties in Emden, Zwickau, Hannover en Dresden.
De productie wordt volgende week maandag weer hervat. De afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en enkele andere activiteiten blijven wel doordraaien. Ook bij de Hongaarse fabriek van Volkswagen-dochter Audi worden de banden deze week stilgelegd. Net als andere autoproducenten kampt Volkswagen door de economische crisis met een sterk teruglopende verkoop. De Duitse autofabrikant verwacht voor dit jaar een verkoopdaling van tien procent. Door de productie tijdelijk te onderbreken, wil Volkswagen overcapaciteit tegengaan. Eerder voerden ook Opel, Daimler en BMW productiebeperkingen door. (www.autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding