Dat heeft Toyota Financial Services, het deel van het bedrijf dat consumenten leningen geeft om een auto te kopen, dinsdag bekendgemaakt.

Toyota vraagt vermoedelijk om ruim anderhalf miljard euro, maar maakte het bedrag niet bekend. "Deze stap is bedoeld om onze financiële bronnen te spreiden, nu de internationale markt steeds krapper wordt, vooral in de Verenigde Staten", aldus een woordvoerder van de financiële afdeling van Toyota, geciteerd op FD.nl.
Toyota verkocht in 2008 meer auto’s dan welke fabrikant dan ook. De 77 voorgaande jaren stond General Motors op de eerste positie. Ondanks de goede resultaten van de Japanse automaker is het bedrijf niet ongevoelig voor het financiële tumult dat de wereldeconomie in de ban houdt. Toyota verwacht in maart het eerste verlies in de geschiedenis van het bedrijf bekend te moeten maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding