Voorzitter Carlos Ghosn van Acea vindt dat Europa nationale regeringen niet kan verwijten dat zij initiatieve nemen om vervolgens zelf niks te doen. "Regeringen moeten helpen de obstakels voor de totale autoindustrie weg te nemen en zich niet bemoeien met individuele autofabrikanten."

Ghosn en andere vertegenwoordigers van de autoindustrie hebben gesprkken gevoerd met José Manuel Baroso, de voorzitter van de Europese Commissie, en met eurocommissaris Verheugfen van industrie. Europa heeft tot dusver geen gehoor gegeven aan de roep van de autoindustrie om een europabrede aanpak van de autoindustrie. Er zijn spanningen over de zes miljard euro hulp die Frankrijk geeft aan de eigen merken Renault en PSA.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding