Dit jaar is zeker nog 3,5 miljard dollar nodig om het bedrijf op poten te houden. Zelfs als Washington over de brug komt, dan nog bestaat er ernstige twijfel of General Motors wel kan blijven voortbestaan. Dat heeft haar eigen accountant laten weten.
Miljarden dollars overheidssteun zijn niet genoeg als de autoverkopen niet snel weer aantrekken, heeft GM laten weten. ”Als we geen aanvullende middelen krijgen om ons herstructureringsplan uit te voeren dan zullen we nieuwe maatregelen moeten nemen om het bedrijf draaiend te houden. Er is echter geen garantie dat die maatregelen, zoals verdere ontslagen of terugdraaien van de salarissen, voldoende zijn om aanvragen van het faillissement te voorkomen,” schrijft GM in een rapport aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding