Saab had eind 2008 in totaal 4.108 personen in dienst. "Deze ontslagaankondiging is het rechtstreekse gevolg van de afzetteruggang op de automarkt en de verslechtering van de mondiale economische situatie", zo verklaart de woordvoerder. Saab heeft vorige maand een beschermingsprocedure tegen schuldeisers opgestart om de financiële crisis te kunnen overleven en om zichzelf tijd te geven op zoek te gaan naar een nieuwe investeerder cq eigenaar nu General Motors heeft laten weten zijn handen van het Zweedse merk nog dit jaar af te zullen trekken. Bronnen hebben tegenover Reuters verklaard dat Saab in de belangstelling staat bij de Chinese autofabrikanten Geely en Dongfeng. Het Britse magazine The Economist acht een doorstart van Saab onder een nieuwe eigenaar echter niet realistisch.
De tweede man van Saab, Knut Simonsson, zei op 3 maart in Genève nog dat er geen ontslagen gepland waren (zie AM 5 van 13 maart).

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding